Overkill's The Walking Dead, de multiplayertitel van ontwikkelaar Overkill en uitgever Starbreeze Studios, zal niet meer op Xbox One en PlayStation 4 verschijnen. Ook wordt de pc-versie straks niet meer ondersteund, kondigde mede-uitgever Skybound Entertainment woensdag aan.

Volgens Skybound Entertainment haalde Overkill's The Walking Dead niet de gewenste kwaliteitsstandaard. De uitgever heeft het contract met Starbreeze Studios beëindigd en de game zal binnenkort van webwinkel Steam verwijderd worden.

Skybound biedt excuses aan en schrijft teleurgesteld te zijn in het eindresultaat. Het bedrijf zal nu "op zoek gaan naar andere mogelijkheden om een The Walking Dead-game te maken".

Skybound Entertainment is deels eigendom van Robert Kirkman, schrijver van de The Walking Dead-stripserie. Het bedrijf beheert onder andere de rechten van de zombiereeks.

Kritische recensies

Overkill's The Walking Dead, een coöperatief schietspel gebaseerd op de gelijknamige strip- en tv-serie, werd in november uitgebracht op pc. Recensies waren bijzonder kritisch en de game ontving gemiddeld 51 van de 100 punten op recensiesite Metacritic.

De edities voor de Xbox One en PlayStation 4 hadden in februari dit jaar op de markt moeten komen.

Vorig jaar kwam een andere The Walking Dead-game in de problemen nadat maker Telltale Games vrijwel alle werknemers abrupt had ontslagen. Dat spel wordt nu voltooid door de gametak van Skybound Entertainment.