De ontwikkelaars van het racespel Forza Horizon 4 halen twee bekende dansbewegingen uit de game.

Het gaat om de dansjes 'Carlton' en 'Floss', schrijft Polygon. Ontwikkelaars Playground Games en Turn 10 Studios schrijven over het wissen van de bewegingen in een updatetekst voor Forza Horizon 4.

In de racegame kunnen spelers dansjes ontgrendelen om zichzelf mee uit te drukken. Onder de dansjes zijn enkele bekende bewegingen, zoals de moonwalk, de macarena en het dansje van Drake uit de clip voor het nummer Hotline Bling.

Het verwijderen van de dansjes volgt nadat het populaire schietspel Fortnite werd aangeklaagd vanwege het schenden van auteursrechten. De Carlton-dans is bekend uit de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Acteur Alfonso Ribeiro, die in de serie Carlton Banks speelt, klaagde afgelopen december Fortnite-ontwikkelaar Epic Games aan.

Kort daarna klaagde de moeder van Russell Horning de ontwikkelaar aan, omdat Fortnite de 'Flossing-dans' gebruikte, waarmee Horning beroemd werd. Horning is op sociale media bekend als Backpack Kid.

Ook andere spellen werden aangeklaagd vanwege vermeend onrechtmatig gebruik van dansjes. Zo spanden Ribeiro en rapper 2 Milly rechtszaken aan tegen uitgever 2K Games, om bewegingen in het spel NBA 2K die op hun dansjes zouden lijken.