Spelers van de smartphonegame Pokémon Go kunnen vanaf donderdag tegen elkaar vechten. Ontwikkelaar Niantic heeft die optie toegevoegd aan de app voor iOS en Android.

Pokémon Go-spelers die bij elkaar in de buurt zijn, kunnen het gevecht met elkaar aangaan door een QR-code te scannen. Daarnaast kunnen spelers die 'ultravrienden' of 'beste vrienden' zijn ook van een afstand met elkaar vechten.

De nieuwe optie wordt geleidelijk beschikbaar gesteld. Inmiddels kunnen spelers van level 10 of hoger het tegen elkaar opnemen.

Het vechtsysteem tussen spelers is vergelijkbaar met de functie die al in gyms en zogenoemde 'raids' beschikbaar is.

Snelle en langzame aanvallen

De door de speler ingezette Pokémon kan een snelle en langzame aanval uitvoeren. Daarnaast heeft Niantic een derde aanval toegevoegd, die spelers kunnen kopen met te verzamelen 'stardust' en 'candy'. Ook kan een speler zijn Pokémon beschermen door een verdedigend schild te activeren.

Voor de gevechten kunnen spelers een team van drie virtuele monsters samenstellen. Na afloop van de gevechten worden beide spelers beloond met voorwerpen. Het is voor spelers ook mogelijk om te vechten tegen de virtuele leiders van andere teams.