De multiplayermodus van Red Dead Redemption 2 is vanaf deze week als bètaversie speelbaar.

Ontwikkelaar Rockstar Games laat aan Variety weten dat de online modus op 30 november gratis beschikbaar komt voor alle spelers die Red Dead Redemption 2 bezitten.

Vanaf dinsdag is de online multiplayer al beschikbaar voor mensen die de Ultimate Edition van het spel hebben gekocht. Op woensdag krijgen spelers die de game op 26 oktober hebben opgestart toegang. Donderdag kunnen spelers die de game tussen 26 en 29 oktober hebben opgestart meedoen. Dat waren de eerste dagen nadat de game uitkwam.

Het is niet duidelijk wanneer aanpassingen in de bètaversie van Red Dead Online worden verwerkt in de officiële versie. Rockstar zegt dat de bètaperiode bedoeld is om "om te gaan met de chaotische lancering van een online game met deze omvang".

Red Dead Online wordt omschreven als een "evolutie" van de online modus in de eerste Red Dead Redemption. Volgens Variety worden "verhalende elementen gecombineerd met coöperatieve en competitieve speelstijlen".

In de modus komen spelers terecht in de wereld van het singleplayerverhaal. Spelers kunnen met zes anderen online spelen als groep, maar ook alleen op pad gaan. Volgens de ontwikkelaar kunnen spelers onder meer vechten met andere spelers, maar kunnen ze ook jagen, vissen en kamperen.