Nintendo heeft in het derde kwartaal van dit jaar 3,2 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht, waardoor het bedrijf zijn zelfopgelegde doel van twintig miljoen exemplaren in één jaar mogelijk niet haalt.

Nintendo maakte dinsdag zijn kwartaalcijfers (pdf) over het derde kwartaal van dit jaar bekend.

Nintendo hanteert een gebroken boekjaar, dat in april van dit jaar is begonnen. Het bedrijf wil binnen zijn huidige boekjaar twintig miljoen exemplaren van de Switch verkopen. In het eerste kwartaal werden 1,9 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht, het afgelopen kwartaal 3,2 miljoen.

Na zes maanden staan de verkopen daarmee op een tussenstand van 5,07 miljoen verkochte exemplaren. Toch verwacht Nintendo dat aantal de komende zes maanden naar de twintig miljoen exemplaren te krijgen.

Het bedrijf verkoopt traditiegetrouw de meeste games en spelcomputers rond de feestdagen, die in het huidige kwartaal vallen. Zo werden in het feestdagenseizoen van vorig jaar 7,2 miljoen exemplaren van de Switch verkocht.

Smash Bros. en Pokémon moeten hits worden

Nintendo verwacht vooral veel van de game Super Smash Bros. Ultimate, die op 7 december voor de Nintendo Switch verschijnt.

De game belooft het grootste aantal speelbare personages in de serie ooit. Tot nu toe zijn er al 74 aangekondigd. Het spel moet de verkopen van de Nintendo Switch aanjagen. Op 16 november verschijnt daarnaast Pokémon: Let's Go voor de Nintendo Switch.

Nintendo draaide afgelopen kwartaal een omzet van 221 miljard yen (1,72 miljard euro). In dezelfde periode vorig jaar lag de omzet met 220 miljard yen vrijwel gelijk.

De winst nam wel fors toe: 48 miljard yen in het afgelopen kwartaal, 10 miljard meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Nintendo laat zijn verwachtingen voor de rest van het jaar ongewijzigd, en verwacht nog steeds een jaaromzet van 1,2 biljoen yen en een totale winst van 230 miljard yen.