Deze vrijdag komt een van de populairste games ter wereld op de markt, en dus ook in Nederland: FIFA 19. Het is de nieuwste versie van het voetbalspel van maker EA Sports.

Gamers kunnen in FIFA 19 kiezen uit zevenhonderd beschikbare clubs, waaronder de achttien clubs uit de Eredivisie. Ook kunnen ze ervoor kiezen met een nationaal team te spelen, zoals bijvoorbeeld Oranje.

De beste beschikbare spelers in de game zijn Cristiano Ronaldo van Juventus en Lionel Messi van FC Barcelona. Arjen Robben en Virgil van Dijk zijn de enige actieve Nederlandse spelers in de top honderd.

Gamers kunnen echter ook kiezen voor legendes als Johan Cruijff, Ronaldinho of Pelé. Voor het eerst kunnen spelers proberen internationale competities als de Champions League en de Europa League te winnen. Daarnaast kunnen ze drie verzonnen personages een carrière laten doorlopen, als verhaallijn.

FIFA 19 is beschikbaar voor spelcomputers als de PlayStation 3 en 4, de Xbox 360 en de Xbox One, de Nintendo Switch en voor computers met Microsoft Windows.

Voorganger FIFA 18 werd wereldwijd miljoenen keren verkocht.