De politie in New York heeft een 45-jarige man gearresteerd, nadat hij een elfjarige jongen met de dood bedreigde in de game Fortnite.

De man wordt beschuldigd van bedreiging en de intentie om een kind te verwonden, aldus NBC New York.

De verdachte speelde online de game Fortnite, waarin hij werd gedood door een elfjarige medespeler. Na zijn verlies stuurde hij meerdere tekst- en stemberichten waarin hij dreigde de jongen te vermoorden. 

"Ik ga je met een pistool opzoeken", aldus de man in één van de berichten. "Je bent dood. Ik kom vanavond naar je huis toe om je hele wereld kapot te maken."

De man zou ook hebben gedreigd de jongen op zijn school op te zoeken. De kwestie werd daarom ook als een voorbode van een mogelijke schietpartij op school behandeld.

Mogelijke geldboetes en een celstraf

De man zit vast terwijl de formele aanklacht tegen hem wordt voorbereid. Zijn misdrijven kunnen leiden tot geldboetes en een mogelijke gevangenisstraf.

Fortnite is een van de populairste games van het moment. Honderd spelers worden tegelijkertijd op een eiland gedropt, waar ze het tegen elkaar opnemen totdat er nog maar één speler over is.