De veelgeprezen roleplayinggame Diablo III komt later dit jaar uit voor de Nintendo Switch. De game verscheen eerder al voor een aantal andere spelcomputers

Dat meldt onder meer Kotaku woensdag. Het nieuws had eigenlijk pas donderdag bekendgemaakt moeten worden, maar de Amerikaanse nieuwssite Forbes meldde het nieuws te vroeg.

De Nintendo Switch-versie heet Diablo III Eternal Collection. Naast het originele spel uit 2012 bevat deze versie ook de uitbreidingen Reaper of Souls en Rise of the Necromancer en ook alle updates die tot nou toe zijn verschenen.

Ook krijgen gebruikers van de Switch-versie de optie om zowel lokaal als online met elkaar te spelen. Spelers kunnen de game lokaal met maximaal vier personen spelen. Zij kunnen daarbij gebruikmaken van dezelfde Switch of van meerdere Switches.

Diablo III verscheen eerder al voor Windows, Mac, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Het is vijftien jaar geleden dat Blizzard, de ontwikkelaar van de game, een spel op een Nintendo-spelcomputer heeft uitgebracht.