EA voegt topvoetballer Johan Cruijff toe als 'icoon' in het voetbalspel FIFA 19. De twee jaar geleden overleden topvoetballer wordt daarmee als personage speelbaar in de Ultimate Team-modus van de game.

Naast Cruijff worden er nog een aantal oud-voetballers toegevoegd aan het spel. Onder andere Clarence Seedorf gaat zijn opwachting maken in het spel, maakt EA bekend via Twitter.

Ook Rivaldo (Brazilië), Eusebio (Portugal), Gerrard en Lampard (Engeland), Raúl (Spanje), Baggio en Cannavaro (Italië) en Makélélé (Frankrijk) worden aan het spel toegevoegd.

De 'iconen', voorheen bekend als 'legendes', zijn een selectie van exclusieve voetballers die worden gezien als de beste van de wereld. Cruijff komt met een algehele score van 94 tussen onder meer Ronaldo, Ronaldinho en Maradona te staan.

Met Cruijff en Seedorf zijn er nu elf Nederlandse voetballers die als icoon of legende in een FIFA-spel beschikbaar zijn. Eerder waren Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Marc Overmars, Ruud van Nistelrooij, Frank de Boer, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten en Patrick Kluivert al als personage speelbaar.