Zoekgigant Google zou op het moment werken aan een eigen spelcomputer. Daarmee wil het bedrijf concurreren met de consoles van Sony, Nintendo en Microsoft.

Dat meldt Kotaku op basis van meerdere bronnen die met de plannen bekend zijn.

De spelcomputer zou in elk geval deels gebruikmaken van een streamingdienst. Spellen worden via het internet naar de Google-console gestreamd, waardoor spelers geen discs of downloads nodig hebben.

Bij streaming worden games op externe hardware afgespeeld, waardoor de spelcomputers in huis geen hoogwaardige specificaties nodig hebben. Deze apparaten hoeven alleen maar de videostream te ontvangen en ingedrukte knoppen terug te sturen naar Google. Het is onduidelijk wat voor hardware Google wil gebruiken voor zijn spelcomputer.

Het zoekbedrijf heeft in maart op de Game Developers Conference met meerdere grote gamebedrijven gesproken. De onderneming wilde nagaan wie interesse in de Google-dienst heeft. 

Overnames

Er wordt op het moment gekeken hoe Google een uitgebreide gamesbibliotheek voor een platform kan bemachtigen. Daarbij worden ook overnames van niet nader genoemde gamebedrijven overwogen.

Google zou niet de eerste met een dergelijke streamingdienst zijn. Onder andere Sony en Nvidia bieden al een vergelijkbare optie voor hun apparaten aan.