Warner Bros. is aangeklaagd omdat de pas verschenen mobiele game over de tv-serie Westworld gestolen softwarecode zou bevatten.

De rechtszaak is aangespannen door gamestudio Bethesda Softworks, die stelt dat de softwarecode afkomstig is uit hun eerdere mobiele game Fallout Shelter. Dat meldt TMZ.

De rechtszaak richt zich ook op de ontwikkelstudio Behaviour Interactive. Deze zou in 2014 met Bethesda hebben samengewerkt aan Fallout Shelter. Code uit dat ontwikkelproces zou zonder toestemming opnieuw zijn gebruikt voor de Westworld-game, omdat Behaviour ook daar aan meewerkte.

Bethesda eist dat het spel per direct uit appwinkels wordt verwijderd. Daarnaast wil het bedrijf een deel van de inkomsten. Het is nog onduidelijk om wat voor een bedrag het zou gaan, omdat er nog geen omzetcijfers bekend zijn gemaakt.

Westworld

Het mobiele spel Westworld is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van HBO en wordt uitgegeven door Warner Bros. Beide mediabedrijven vallen onder Warner Media. In de game moeten spelers hun eigen park met robots beheren.

Het spelprincipe achter Fallout Shelter is vergelijkbaar. Hierin moet een ondergrondse bunker na een nucleaire oorlog worden beheerd.