Serie- en filmplatform Netflix werkt met gameontwikkelaar Telltale Games aan een interactieve Minecraft-serie voor zijn platform.

Dat heeft het Amerikaanse bedrijf woensdag aan TechRadar laten weten. De website heeft in eerste instantie gemeld dat het om een nieuw soort eenvoudig spel zou gaan.

Het Minecraft-spel is vergelijkbaar met de drie titels die Netflix in 2017 heeft uitgebracht. Spelers kunnen de 'interactieve series' spelen met een afstandsbediening die pijltjes- en selecteerknoppen heeft.

Netflix zegt dat het interactieve spel Minecraft: Story Mode vijf afleveringen krijgt. Of de game ook in Nederland gespeeld kan worden, is niet duidelijk.

Netflix laat aan TechRadar weten dat Telltale Games ook werkt aan een spel gebaseerd op zijn serie Stranger Things. Het gaat hier echter niet om een interactieve game die via de streamingservice wordt aangeboden, maar om een ander project.

Update 21.26 uur: In een eerdere versie van dit artikel stond dat Netflix een nieuw soort eenvoudige game op zijn platform wilde uitbrengen. TechRadar heeft dit inmiddels gerectificeerd.