Vrouwen blijken frequentere gamers dan mannen. Van alle vrouwen die gamen, blijkt 44 procent dagelijks op de computer, tablet of telefoon een spel te spelen.

Bij gamende mannen ligt de frequentie lager, en spelen vier van de tien dagelijks een game. Wel spelen mannen langere sessies, blijkt een wereldwijd onderzoek van Paypal en Superdata onder zo'n 25.000 consumenten.

Er zijn wel meer mannen dan vrouwen die gamen. Volgens het onderzoek is 70 procent van de gamers man.

Nederlandse gamers

Nederlandse mannen geven de voorkeur aan schietspellen, terwijl vrouwen meer geïnteresseerd zijn in puzzels en avontuurlijke spellen, zoals Candy Crush Saga en 2048.

De meerderheid van de Nederlandse gamers speelt dagelijks een game. Ook in Nederland spelen vrouwen iets vaker, maar wel korter dan mannen. Van alle gamende vrouwen speelt 56 procent sessies van langer dan een uur, bij mannen ligt dat aandeel op 73 procent.

Geld uitgeven

Nederlanders geven Europees gezien bovengemiddeld veel geld uit aan games. Gemiddeld kopen Nederlanders elk kwartaal één tot drie games, en geven daarnaast geld uit aan extra's in games.

In totaal geeft 54 procent van de Nederlandse gamers elke drie maanden tussen de 10 en 50 euro uit aan games. Dat is fors hoger dan het Europese gemiddelde, waar slechts 22 procent van de gamers elke drie maanden zo veel geld aan games uitgeeft.

Nog eens 30 procent van de Nederlanders geeft tussen de 50 en meer dan 110 euro per kwartaal uit aan games. Het Europees gemiddelde ligt op 13 procent.

De populairste spelcomputer in Nederland is de PlayStation 4, met een aandeel van 20 procent onder alle Nederlandse gamers. De Xbox One heeft een aandeel van zo'n 10 procent.

Mannen spelen het meest op de pc, met een aandeel van 33 procent, gevolgd door spelcomputers met 30 procent. Vrouwen spelen het meest op hun telefoon. 24 procent van de gamende vrouwen speelt op die manier, bij mannen ligt dat aandeel op 14 procent.