Ontwikkelaar Bethesda Game Studios heeft een nieuwe Elder Scrolls-game op gamebeurs E3 aangekondigd. Daarmee krijgt het zeven jaar oude Skyrim een vervolg.

Dat deed het bedrijf tijdens een persconferentie vlak voordat de gamebeurs van start ging. Bethesda toonde een korte trailer met een fantasielandschap, met op het einde de naam The Elder Scrolls VI in beeld.

Verdere details over het spel zijn nog niet gedeeld. Volgens de ontwikkelaar zal het spel pas verschijnen nadat een andere nieuwe game genaamd Starfield wordt uitgebracht. Het lijkt er daarom op dat de game niet op korte termijn zal verschijnen.

Geruchten over een nieuwe Elder Scrolls kwamen al langer voorbij, maar tot op heden richtte de ontwikkelaar zich op nieuwe versies van Skyrim. Zo werd het spel recent opnieuw uitgebracht voor de Nintendo Switch en virtualrealitybrillen.

Bekijk hier de eerste beelden van The Elder Scrolls IV
36
Bekijk hier de eerste beelden van The Elder Scrolls IV

Fallout 76

De ontwikkelaar deelde ook details over de recent aangekondigde game Fallout 76. Dat wordt een online spel waarin gamers samen moeten leven in een postapocalyptische wereld. 

Fallout 76 zal op 14 november worden uitgebracht. Voor die tijd worden de servers van het spel getest in een bètatest.

Fallout 76 speelt zich af voor de andere games
174
Fallout 76 speelt zich af voor de andere games

Starfield

Daarnaast werkt de studio aan Starfield, een sciencefictiongame waarover net als bij de nieuwe Elder Scrolls geen details werden gedeeld. Een trailer liet zien hoe een satelliet boven een planeet op mysterieuze wijze werd weggezogen.

Starfield zal op een later, nog niet bepaald, moment worden uitgebracht, gevolgd door de nieuwe Elder Scrolls.

Starfield belooft een ruimte-epos te worden
69
Starfield belooft een ruimte-epos te worden