Productiebedrijf Bad Robot van filmmaker en producent J.J. Abrams start een gamedivisie in samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment en Chinese internetgigant Tencent.

De bedrijven spreken van een 'strategische samenwerking', meldt Variety. De studio gaat zich richten op originele games voor mobiele apparaten, pc's en spelcomputers.

Bad Robot Games combineert daarbij zijn eigen creatieve filmteams op het gebied van vormgeving, muziek, sound design en verhaal, met het nieuwe gameteam. Met de gametak is de producent van plan ook daadwerkelijk eigen games te ontwikkelen en niet alleen uit te geven.

De studio heeft nog geen titels aangekondigd, maar studio-eigenaar Abrams is enthousiast. "Ik ben een groot gamefan, en ben steeds jaloerser op de mogelijkheden waar gameontwikkelaars mee kunnen werken, en de werelden waarin zij kunnen spelen."

Abrams is bekend als regisseur van films als Star Trek en Star Wars: The Force Awakens. Daarnaast produceert hij tal van films en series, waaronder momenteel de serie Westworld en het aanstaande Mission: Impossible Fallout.