PUBG Corporation, de maker van schietspel PlayerUnknown's Battlegrounds, heeft de ontwikkelaar van Fortnite aangeklaagd vanwege auteursrechtschending.

De rechtszaak is aangespannen in Zuid-Korea, schrijft Bloomberg.

PUBG zegt in een statement dat de rechtszaak "een maatregel is om onze auteursrechten te beschermen". Epic Games, de maker van Fortnite, heeft niet gereageerd.

PUBG en Epic Games werkten aanvankelijk samen aan de ontwikkeling van PlayerUnknown's Battlegrounds. Vorig jaar zei Chang Han Kim van Bluehole, het moederbedrijf van PUBG, ook al naar Fortnite te kijken. Dat meldt PC Gamer.

"Na berichten van onze spelers hebben we ook zelf vastgesteld dat Fortnite het spelprincipe van PlayerUnknown's Battlegrounds mogelijk namaakt." Han Kim zei ook dat Fortnite in reclames verwees naar PUBG, zonder medeweten van PUBG. "Dat voelt niet goed."

In PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite: Battle Royale springen maximaal honderd spelers met een parachute op een eiland. Ze zoeken vervolgens naar wapens en moeten zorgen dat er slechts één speler als winnaar overblijft.

Populair

PlayerUnknown's Battlegrounds verscheen vorig jaar en werd een groot succes. Het duurde niet lang voordat ook andere ontwikkelaars het spelprincipe invoerden. Fortnite werd daarmee snel populair, mede vanwege zijn beschikbaarheid op consoles en zijn 'free to play'-model.

In februari bracht Epic Games naar buiten dat er 3,4 miljoen Fortnite-spelers tegelijkertijd online waren. Daarmee verbrak het spel het record van PlayerUnknown's Battlegrounds, dat piekte met 3,3 miljoen spelers op een moment.

PUBG Corporation klaagde in april ook de Chinese ontwikkelaar NetEase aan vanwege auteursrechtenschending en oneerlijke concurrentie. De spellen Rules of Survival en Knives Out gebruiken volgens PUBG dezelfde elementen als PlayerUnknown's Battlegrounds.