De games van Candy Crush Saga-ontwikkelaar King worden maandelijks gespeeld door gemiddeld 285 miljoen mensen.

Dat blijkt uit de recentste kwartaalcijfers van moederbedrijf Activision Blizzard.

King heeft inmiddels meerdere mobiele games op de markt gebracht, waaronder ook AlphaBetty Saga en Farm Heroes Saga.

Het mobielegamebedrijf is inmiddels verantwoordelijk voor 534 miljoen dollar (445 miljoen euro) van de omzet van Activision Blizzard. King haalt 36 procent van de operationele inkomsten voor het moederbedrijf binnen, zo'n 191 miljoen dollar (160 miljoen euro).

Activision en Blizzard

De games van Activision, dat onder meer Call of Duty uitgeeft, worden maandelijks door 51 miljoen mensen gespeeld. Bij deze tak van het gamebedrijf werd 312 miljoen dollar (260 miljoen euro) aan omzet gedraaid, met 92 miljoen dollar (75 miljoen euro) aan operationele inkomsten. Dat is een kwart van alle inkomsten voor het moederbedrijf.

Dochterbedrijf Blizzard, bekend van World of Warcraft, Diablo, Overwatch en StarCraft, boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 480 miljoen dollar (400 miljoen euro), met een operationeel inkomen van 122 miljoen dollar (100 miljoen euro). Daarmee ligt de winst hoger dan bij Activision, terwijl het aantal maandelijkse spelers met 38 miljoen mensen lager ligt.

Positieve cijfers

Activision Blizzard zag de totaalomzet met 14 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, naar 1,97 miljard dollar (1,64 miljard euro).

De winst groeide naar 500 miljoen dollar (416 miljoen euro) en ligt daarmee hoger dan een jaar eerder, toen een winst van 426 miljoen dollar werd gerapporteerd.