De Franse gamestudio Quantic Dream heeft Franse journalisten aangeklaagd, die eerder artikelen schreven over slechte werkomstandigheden bij het bedrijf.

Dat bevestigt Quantic Dream-CEO David Cage tegenover Kotaku. Journalisten van de Franse krant Le Monde en website Mediapart zijn voor de rechter gedaagd.

De journalisten in kwestie schreven in januari over de werksituatie bij Quantic Dream. Werknemers zouden vaak moeten overwerken, terwijl er veel racistische opmerkingen en seksistische grappen worden gemaakt.

De website Canard PC schreef ook over de werkomstandigheden, maar is vooralsnog niet aangeklaagd. Wel zegt de site twee dreigbrieven te hebben ontvangen van de studio, zowel voor als na de publicatie van het artikel.

Cage ontkende de aantijgingen uit de artikelen eerder dit jaar. "Wil je het hebben over homofobie?", vertelde hij toen aan Le Monde. "We werken samen met Ellen Page, die opkomt voor LHBT-rechten."

Laster

In een latere verklaring noemde Quantic Dream de artikelen onderdeel van een lastercampagne. De rechtszaak tussen de journalisten en het gamebedrijf moet in juni van start gaan.

Quantic Dream brengt binnenkort zijn game Detroit: Become Human uit, waarin een wereld met robots wordt geschetst.