Speluitgever Konami en de Europese voetbalbond UEFA stoppen met hun samenwerking rond Pro Evolution Soccer. De Champions League en Europa League zijn daarom afwezig in PES 2019.

Dat maakt de UEFA woensdag bekend.

Konami en UEFA hadden tien jaar lang een overeenkomst waarmee de UEFA-toernooien in de PES-spelserie speelbaar waren. Daar komt na de Champions League-finale in Kiev een einde aan. Die vindt op 26 mei plaats. Het nieuwe deel van Pro Evolution Soccer, PES 2019, zal de toernooien niet meer bevatten.

De bedrijven schrijven tevreden te zijn over de samenwerking. Topman Jonas Lygaard van Konami zegt dat de spelserie zich vanaf dit jaar gaat "focussen op andere gebieden". Wel bekijken de partijen op welke manier ze kunnen blijven samenwerken. Het is niet duidelijk wat er met de UEFA-licentie gebeurt.

Veel licenties uit de voetballerij zijn in handen van concurrent FIFA. In Pro Evolution Soccer wordt daarom voor veel spelers en clubs een nepnaam gebruikt. Zo heet Manchester City in het spel 'Man Blue' en heet Chelsea 'London FC'.