Call of Duty: Black Ops 4 zou geen traditionele single player-modus met een verhaallijn hebben. Tot nu toe hadden alle grote Call of Duty-games een single player-verhaal.

Dat meldt Polygon op basis van twee anonieme ingewijden.

Volgens de bronnen zou duidelijk zijn geworden dat de single player-modus niet op tijd klaar kan zijn. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober.

Om te zorgen dat het populaire multiplayer-gedeelte wel op tijd af is, zou game-ontwikkelaar Treyarch al zijn medewerkers op dat onderdeel hebben gezet.

Ook zou er meer worden ingezet op de Zombie-modus. Bij die coöperatieve modus neemt een team van spelers het op tegen hordes aanvallende zombies. Door die Zombie-modus uit te breiden en meer in te zetten op multiplayer, zou Treyarch het gebrek aan een single player-verhaal willen opvangen.

Uitgever Activision wil geen uitspraken doen naar aanleiding van de geruchten. Het bedrijf wijst op een presentatie op 17 mei. Dan wordt er meer rond de nieuwe Call of Duty-game bekend gemaakt. Nu zijn alleen de titel en verschijndatum bekend.