Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic schikt voor 1,5 miljoen dollar met boze spelers van het spel, nadat het eerste Pokémon Go-festival vorig jaar uitliep op een debacle.

Niantic betaalt 1.575.000 dollar aan een groep spelers die het bedrijf gezamenlijk aanklaagden, meldt TechCrunch.

De spelers voelen zich gedupeerd door het Pokémon Go Fest in Chicago, dat eind juli 2017 mislukte. Een geschatte 20.000 spelers kochten een kaartje voor dat evenement, waar voor het eerst een legendarische Pokémon aan het spel zou worden toegevoegd.

De grote drukte zorgde echter voor serverproblemen en er was onvoldoende capaciteit voor mobiele verbindingen bij het festival. De CEO van Niantic werd tijdens het Pokémon Go Fest met boegeroep ontvangen.

Onkosten

Niantic betaalde na het debacle alle ticketkosten aan bezoekers terug, en gaf hen voor 100 dollar aan Pokémon Go-valuta. Toch stapte een groep spelers naar de rechter, om onkosten voor onder meer hotel en transport te verhalen.

In die zaak is nu een schikking getroffen. Uiterlijk 25 mei moet Niantic een website openen waarop gedupeerde bezoekers hun kosten kunnen verhalen. Geld dat eventueel over blijft, gaat naar het goede doel.

Het mislukte Pokémon Go-festival had ook gevolgen voor de eerste Nederlandse variant, die uiteindelijk met meer dan een maand werd uitgesteld.