De consumentenbond in Noorwegen (NCC) stelt dat Nintendo de rechten van consumenten schendt, omdat het bedrijf geen geld terug geeft na reserveringen van een spel.

Dat maakt de NCC woensdag bekend in een brief naar Nintendo.

Daarin vraagt de consumentenraad aan het bedrijf om in zijn eShop aan de Europese wetgeving te voldoen. Finn Myrstad van de NCC schrijft dat mensen altijd het recht hebben een vooruitbestelling te annuleren voordat hij verschijnt. "Dat moet een snel en makkelijk proces zijn."

Nintendo biedt echter geen geld terug na een reservering. Het bedrijf stelt dat alle aankopen vast staan, maar dat is volgens de NCC in strijd met het consumentenrecht.

Aanpassing

Nintendo heeft nog niet gereageerd. De consumentenbond zegt erop te vertrouwen dat het bedrijf zijn regels aanpast zodat ze binnen de Europese wetgeving passen.

"Mensen die een vooruitbestelling plaatsen en besluiten hun geld terug te willen, komen vaak in lastige systemen terecht", schrijft de NCC. De bond raadt mensen aan om een game pas te kopen als ze helemaal zeker weten dat ze het willen.