De nieuwe richtlijnen zouden oorspronkelijk 19 februari in werking treden, maar zijn uitgesteld tot 5 maart. Dat meldt het bedrijf op Twitter.

Volgens Twitch moeten bepaalde secties in de richtlijnen nog beter uitgelegd worden voordat deze ook in de praktijk moeten worden nageleefd. 

Daarbij wordt niet specifiek vermeld om welke secties het gaat, maar volgens verschillende media gaat het onder meer om te onduidelijke kledingvoorschriften. Ook worden gebruikers die livestreamen in de richtlijnen opgeroepen om ongewenst gedrag van hun kijkers aan te pakken.

Twitch vermeldt daarbij niet expliciet welke consequenties verbonden zijn aan het niet naleven van de richtlijnen, maar volgens Polygon waren verschillende gebruikers bang dat zij in de toekomst mogelijk verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag van hun kijkers.

Games streamen

Onlangs bleek uit onderzoek dat bijna tien procent van de Nederlanders wel eens kijkt naar streams waarin anderen een game spelen. Twitch is in die markt het populairste platform.

De game-streamingdienst maakte het recentelijk mogelijk voor gebruikers om chatkanalen te starten waarin gebruikers met elkaar kunnen blijven praten, ook als er geen livestream gaande is,

 

Door: NU.nl | Beeld: Twitch