Het gamebedrijf Atari is begonnen met een crowdfundingcampagne om het populaire pretparkspel Rollercoaster Tycoon naar de Nintendo Switch te brengen.

Op de website StartEngine kunnen mensen in het nieuwe spel voor de Switch investeren.

Het gaat om een volledig nieuw deel in de RollerCoaster Tycoon-serie. Atari noemt de Switch een "perfect" platform voor het spel, omdat de console niet alleen thuis, maar ook onderweg te gebruiken is.

In de game komt onder meer een 'Tycoon Career Mode', waarbij het doel is om een zo groot mogelijk amusementspark te bouwen terwijl rekening gehouden moet worden met management en geld. Ook komt er een 'Sandbox Mode' waarin spelers zonder beperkingen aan een pretpark kunnen bouwen.

Atari heeft een investeringscampagne geopend waarmee ten minste 10.000 dollar opgehaald moet worden en maximaal een bedrag van 1,07 miljoen dollar. Alleen Amerikanen kunnen investeren, de teller staat inmiddels op 14.400 dollar. Daarmee is het doel behaald.

Atari is nog niet aan de ontwikkeling van het nieuwe spel begonnen. Een verschijningsdatum is ook nog niet bekend.

Investeren

Mensen moeten minstens 250 dollar in het project investeren. Zij krijgen naar verdeling van de inleg vijftig procent van de opbrengst, totdat ze 120 procent van de inleg hebben terugverdiend. Daarna wordt nog eens 25 procent van de opbrengst tot achttien maanden na de uitkomst van het spel verdeeld.

Daarmee werkt deze investering anders dan bijvoorbeeld Kickstarter, waarbij mensen vaak veel minder geld doneren voor ontwikkelingskosten. Ze krijgen daarvoor later geen winst terug, maar kopen slechts het spel of allerlei extra's.

De eerste RollerCoaster Tycoon verscheen in 1999 op de pc en werd ruim zes miljoen keer verkocht. In 2017 verscheen RollerCoaster Tycoon Touch op mobiele apparaten. Dat spel was gratis en werd 12 miljoen keer gedownload. In de app konden spelers allerlei extra's kopen.