Hackers zijn erin geslaagd om firmware van de PlayStation 4 te kraken. Daardoor zijn games illegaal te spelen. Ook PlayStation 2-titels werken op de gekraakte spelcomputers.

Dat schrijft Eurogamer.

Het gaat om versie 4.05 van de firmware, die eind 2016 verscheen. De zwakte in het systeem werd in de update daarna opgelost. Inmiddels is de PlayStation 4 toe aan versie 5.05. Hoeveel systemen er nog op versie 4.05 draaien, is niet bekend.

Meerdere illegale kopieën van games die werken met de gehackte versie van de firmware zouden inmiddels online te vinden zijn. Ook gekraakte PlayStation 4-games zouden beschikbaar zijn, zoals Doom VFR en Dead Rising 4.

PlayStation 2

De hackers zijn erin geslaagd om games van de PlayStation 2 te laten werken op de PlayStation 4. Het systeem kan de resolutie met vier keer vergroten en zou de prestaties verbeteren.

Er zijn enkele PS2-games speelbaar op de PlayStation 4, door ze via de online winkel te kopen. De oude games zijn echter niet allemaal geschikt voor de PlayStation 4 en werken soms slecht.