De PlayStation 4 krijgt een update waarna spelers in teamverband e-sporttoernooien laat organiseren, met teams tot 100 leden.

Sony heeft de vijfde grote software-update voor de PlayStation 4 dinsdagmiddag uitgebracht.

Met de toernooifunctie kunnen spelers zich in teams met maximaal 100 leden opgeven voor toernooien in geselecteerde games. De functie valt onder het Events-tab.

Spelers kunnen zich bij maximaal 60 teams tegelijk voegen. De functie houdt zelf de verschillende rondes bij, en laat steeds zien welke spelers door zijn naar de volgende ronde.

In eerste instantie werkt de toernooi-functie alleen met de games Uncharted 4 en Mantis Burn Racing, met later ondersteuning voor meer titels.

Functies voor gezinnen

Ook biedt update 5.00 meer functies voor gezinnen met jonge kinderen. Zo kunnen ouders per account de leeftijdsinstellingen aanpassen, en zo zorgen dat kinderen geen games spelen die boven hun leeftijdsgrens vallen.

Daarnaast kunnen toegestane apps en online toegang per account worden geregeld. De instellingen kunnen door ouders ook op een nieuwe site worden aangepast.

Iedereen volgen

Waar het tot nu toe nodig was om vrienden te worden met andere gebruikers om te zien wat zij spelen, is dat vanaf de nieuwe update niet meer nodig. Zo kunnen spelers volgens Sony bijvoorbeeld gamers volgen die erg goed zijn in een bepaalde game.

Twitch-gebruikers met een PlayStation 4 Pro kunnen voortaan in 1080p-resolutie en met 60 frames per seconde hun games uitzenden.