Atari heeft twee versies van Atari Retro aangekondigd: een handheld spelcomputer en een plug-and-play joystick.

De spelcomputer krijgt een ontwerp dat gebaseerd is op het uiterlijk van de originele 2600 uit 1977. Zo heeft het apparaat houten afwerkingen. Ook heeft de handheld een 2,4 inch-scherm, een analoge stick en ondersteuning voor AV. Ook zal er een HDMI-adapter verkrijgbaar worden voor het apparaat. Het apparaat gaat veertig euro kosten.

Daarnaast heeft Atari een plug-and-play joystick onthuld. Deze is gebaseerd op de Atari CX40-joystick, die ook wel gezien wordt als het symbool van videogame-systemen uit de jaren '80. Het apparaat kan direct aangesloten worden aan een scherm en fungeert als controller. De joystick gaat dertig euro kosten.

Beide apparaten krijgen vijftig klassieke spellen meegeleverd. Het gaat onder meer om Asteroids, Pong en Breakout. De joystick en de spelcomputer moeten in november op de markt komen, al is er nog geen exacte datum gegeven.

Nintendo

Atari volgt met de twee retro-apparaten het voorbeeld van Nintendo, dat onlangs de NES Classic Mini uitbracht. Op 29 september verschijnt ook de SNES Classic Mini, waarop 21 klassieke SNES-games worden meegeleverd.