Gamestreamingdienst Twitch komt binnenkort met zogeheten Extensions, interactieve elementen voor kijkers van livestreams.

Dat meldt het bedrijf, dat eigendom is van Amazon, op zijn blog.

Twitch noemt als voorbeelden onder meer een webshop-integratie waar livestreamende gebruikers merchandise op aan kunnen bieden. Ook kan informatie over een toernooi dat gaande is bijvoorbeeld onderin het scherm worden getoond. 

Ontwikkelaars zouden volgens Twitch ook elementen moeten kunnen maken die live informatie op het scherm uitleest en voorziet van context. Zo zouden kijkers van een livestream van het digitale kaartspel Hearthstone alle gebruikte kaarten kunnen lezen door er met hun muiswijzer op te klikken. 

Het is nog niet bekend wanneer de Extensions worden uitgerold, maar de ontwikkeling ervan begint volgens Twitch "binnenkort". 

De elementen kunnen door iedereen worden ontwikkeld en worden ondergebracht in een apart tabblad, de Extensions Manager. Twitch-gebruikers die livestreamen kunnen deze vervolgens inschakelen voor hun stream, waarna ze als het ware bovenop het uitgezonden beeld komen te liggen.