In de code van het Nintendo Switch-besturingssysteem zit een verwijzing naar een speciale virtualrealitymodus.

Dat ontdekte beveiligingsonderzoeker Cody Brocious.

Nintendo heeft niets vrijgegeven over plannen voor een virtual reality-modus voor Switch-spellen. Het feit dat er wel code is gevonden in het besturingssysteem dat virtual reality lijkt te ondersteunen betekent dat daar in de toekomst wellicht verandering in komt.

De vondst in de interface van Nintendo Switch brengt veel vragen met zich mee. Zo is het nog onduidelijk op welke manier vr-games op Nintendo Switch gespeeld moeten worden. Een vr-bril voor het nieuwe systeem van Nintendo is in ieder geval nog niet aangekondigd.

Patent

Eind december werd een patent in handen van Apple openbaar gemaakt, waarin een virtualrealitymodus voor de Nintendo Switch werd omschreven. Daarbij zou de console in een speciale bril worden geschoven, waarbij het scherm van de console VR-games toont.

Nintendo heeft vorig jaar gezegd geïnteresseerd te zijn in virtual reality, maar nog wel bezorgd te zijn over de gezondheidsrisico's. Vorige maand bracht het bedrijf wel al Mario Kart Arcade GP VR uit voor arcadehallen in Japan.