Mass Effect: Andromeda krijgt geen updates meer

Slechts vijf maanden na het verschijnen van Mass Effect: Andromeda, krijgt de game geen singleplayer-updates meer. Daarmee is ook DLC uitgesloten.

Dat kondigt ontwikkelaar BioWare zondagnacht aan in een verklaring. De eind juli verschenen patch 1.10 is de laatste wat betreft het singleplayer-onderdeel.

Mass Effect: Andromeda verscheen eind maart, vijf jaar na het einde van de gevierde Mass Effect-trilogie. De game werd echter geplaagd door bugs, ook was er veel kritiek op de verhaallijn.

​Koele ontvangst

In tegenstelling tot de eerste drie delen van de serie werd Mass Effect: Andromeda daarom vrij koeltjes ontvangen. In mei ging het gerucht al dat EA, uitgever van de games, de serie in de ijskast zou zetten.

Het schrappen van singleplayer-ondersteuning lijkt daar verder op te wijzen. De eerste drie Mass Effect-games kregen na verschijning wel allemaal DLC voor het singleplayer-onderdeel.

EA staat bekend om het uitbrengen van grote games, die door later uitgebrachte DLC over een langere periode winstgevend zijn voor de uitgever.

Mass Effect: Andromeda krijgt de komende tijd nog wel updates aan zijn multiplayer-onderdeel. Volgens geruchten zou de game mede zijn tegengevallen omdat die in slechts 18 maanden is ontwikkeld. Een aantal grote plannen zouden zijn mislukt, waardoor de game vertraging opliep.

Lees meer over:
Tip de redactie