Slechts vijf maanden na het verschijnen van Mass Effect: Andromeda, krijgt de game geen singleplayer-updates meer. Daarmee is ook DLC uitgesloten.

Dat kondigt ontwikkelaar BioWare zondagnacht aan in een verklaring. De eind juli verschenen patch 1.10 is de laatste wat betreft het singleplayer-onderdeel.

Mass Effect: Andromeda verscheen eind maart, vijf jaar na het einde van de gevierde Mass Effect-trilogie. De game werd echter geplaagd door bugs, ook was er veel kritiek op de verhaallijn.

​Koele ontvangst

In tegenstelling tot de eerste drie delen van de serie werd Mass Effect: Andromeda daarom vrij koeltjes ontvangen. In mei ging het gerucht al dat EA, uitgever van de games, de serie in de ijskast zou zetten.

Het schrappen van singleplayer-ondersteuning lijkt daar verder op te wijzen. De eerste drie Mass Effect-games kregen na verschijning wel allemaal DLC voor het singleplayer-onderdeel.

EA staat bekend om het uitbrengen van grote games, die door later uitgebrachte DLC over een langere periode winstgevend zijn voor de uitgever.

Mass Effect: Andromeda krijgt de komende tijd nog wel updates aan zijn multiplayer-onderdeel. Volgens geruchten zou de game mede zijn tegengevallen omdat die in slechts 18 maanden is ontwikkeld. Een aantal grote plannen zouden zijn mislukt, waardoor de game vertraging opliep.