GTA 5 en de bijbehorende onlineversie GTA Online blijven belangrijke inkomstenbronnen voor uitgever Take-Two.

Het bedrijf maakte woensdagavond in zijn kwartaalcijfers bekend dat de omzet met 34 procent steeg naar 418 miljoen dollar (353 miljoen euro). De uitgever draaide een nettowinst van 60 miljoen dollar.

Take-Two noteerde de goede cijfers ondanks een gebrek aan nieuwe games. Door het blijvende succes van onder meer GTA 5, GTA Online en NBA 2K17 blijft het de firma voor de wind gaan.

De inkomsten uit 'terugkerende' aankopen, zoals de aankoop van in-game geld of betaalde uitbreidingen voor games, steeg met 72 procent. Deze categorie is inmiddels goed voor 41 procent van alle inkomsten van Take-Two.

Verwachtingen

Hoewel GTA 5 inmiddels vier jaar geleden verscheen, staat de game nog altijd hoog in de lijsten met bestverkopende games in diverse landen. Bovendien spelen veel gamers nog GTA Online, de onlineversie van het actiespel waarin het ook mogelijk is om de digitale bankrekeningen van personages met echt geld te spekken.

Door het blijvende succes van deze games heeft Take-Two zijn verwachtingen voor de rest van het boekjaar bijgesteld. Het bedrijf denkt nu in de periode tot en met maart 2018 tussen de 1,62 en 1,72 miljard dollar te kunnen verdienen.

In de lente van 2018 verschijnt de volgende grote game van Take-Two, Red Dead Redemption 2. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.