Game-ontwikkelaar BioWare ziet zijn directeur Aaryn Flynn na 17 jaar vertrekken. Hij wordt opgevolgd door Casey Hudson, projectleider van de eerste drie Mass Effect-games.

Flynn verlaat BioWare eind juli, schrijft hij in zijn afscheidsbrief. De BioWare-directeur zegt al langer te twijfelen over het verlaten van het bedrijf, maar de toezegging van Hudson om terug te keren en hem op te volgen, gaf volgens Flynn de doorslag.

Hudson verliet de Canadese game-ontwikkelaar in 2014 en ging later aan de slag bij Microsoft Studio. Hij is vooral bekend als projectleider van de eerste drie Mass Effect-games.

Alledrie die games werden zeer lovend ontvangen. Na het vertrek van Flynn begon BioWare aan een nieuwe game in de reeks. Dat Mass Effect: Andromeda werd veel minder positief ontvangen. Spelers en de pers hadden kritiek op het verhaal en de technische mankementen van het spel.

Anthem

Volgens geruchten eerder dit jaar zou de Mass Effect-reeks na het tegenvallende vierde deel inmiddels in de koelkast zijn gezet door BioWare-uitgever EA.

Tijdens de meest recente E3-gamebeurs presenteerde BioWare zijn nieuwe game Anthem. De ontwikkelaar zou al jaren aan de game werken, en het spel zou oorspronkelijk het geesteskind van Hudson geweest, voor hij in 2014 vertok.