Sega brengt klassieke games gratis uit voor smartphones

Sega brengt donderdag onder de vlag 'Sega Forever' een groeiend aanbod van zijn klassieke games gratis uit voor smartphones.

Sega Forever is geen aparte dienst of app, maar een initiatief van de Japanse game-ontwikkelaar om zijn apps gratis voor Android en iOS uit te brengen.

Vanaf donderdag zijn er onder de vlag van Sega Forever in eerste instantie vijf games beschikbaar: Sonic the Hedgehog, Phantasy Star 2, Altered Beast, Comix Zone en Kid Chameleon. De spellen zijn gratis dankzij reclames, wie de advertenties wil uitschakelen betaalt daar per game voor: 1,99 euro op Android, 2,29 euro op iOS.

Het gaat om zowel emulaties en ports van klassieke games van Sega-spelcomputers SG-1000, Master System, Mega Drive en Dreamcast. Elke game heeft de mogelijkheid om de voortgang via internet tussen apparaten te delen, en biedt online ranglijsten.

Op termijn wil Sega ook online multiplayer in klassieke multiplayer-games bouwen. Het bedrijf belooft elke maand één of meerdere klassieke games gratis uit te brengen voor Android en iOS.

Lees meer over:
Tip de redactie