Pokémon Go-update laat spelers samen tegen sterke Pokémon vechten

Een aankomende update van mobiele game Pokémon Go voegt de mogelijkheid toe om samen met maximaal 19 andere spelers tegen een extra sterke Pokémon te vechten.

Dat maakt ontwikkelaar Niantic Labs maandag bekend.

Deze sterke Pokémon kunnen willekeurig verschijnen in een Gym. De komst van zo'n zeldzame Pokémon wordt aangekondigd door een groot ei-icoon boven de desbetreffende locatie en een timer die aftelt naar nul. 

Spelers hebben slechts een beperkte hoeveelheid tijd om de zogeheten Raid Boss te verslaan. Als dit lukt, dan krijgen zij de kans om de Pokémon te vangen met een speciale Pokéball.

Gyms 

Daarnaast gaat het Gym-systeem op de schop. De belangrijkste verandering is dat elke Gym voortaan een vaste hoeveelheid van zes Pokémon bevat die ieder uniek moeten zijn. Er kan niet zes keer dezelfde Pokémon neergezet worden. 

Daarnaast verliezen de Pokémon die in een Gym worden geplaatst gaandeweg hun motivatie, waardoor zij zwakker worden. Spelers die hun Pokémon in een Gym hebben zitten, zullen daarom regelmatig naar die plek terug moeten keren om hun Pokémon te voeren.

Ook kunnen spelers Gym Badges verdienen en zullen alle Gyms voortaan ook dienstdoen als Pokéstops.

Wanneer de Gym- en Raid Boss-update precies worden uitgerold, is nog niet bekend, maar dit moet volgens Niantic Labs binnenkort gebeuren. Tot die tijd zijn tijdelijk alle Gyms uitgeschakeld in het spel.

Lees meer over:
Tip de redactie