Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Xbox One X

Microsoft onthult krachtige en compacte Xbox One X

Microsoft heeft tijdens gamebeurs E3 de Xbox One X onthuld, een nieuwe Xbox-console die is gericht op gaming in 4K-kwaliteit.
Door Gamer.nl/NU.nl

De Xbox One X komt op 7 november wereldwijd op de markt voor 499 euro. De Xbox One S krijgt tegelijkertijd een prijsverlaging naar 249 euro.

De nieuwste Xbox-versie heeft een krachtigere processor en maar liefst 12 GB GDDR5-werkgeheugen om games in ultra hd (vier keer zo scherp als full hd) weer te geven. Door een compact koelingssysteem is de One X toch de kleinste Xbox tot nu toe.

Alle accessoires en games van de Xbox One (S) werken ook op de Xbox One X. Een aantal games, zoals Minecraft en Ghost Recon Wildlands, krijgen een upgrade die 4K-functionaliteit toevoegt.

Net zoals de One S, de kleinere en goedkopere Xbox-versie die Microsoft eerder al uitbracht, heeft de One X ondersteuning voor Blu-Ray-schijven in ultra hd-kwaliteit.

Xbox One X

Forza Motorsport 7

Op de E3 toonde Microsoft ook tal van nieuwe games, waarvan er 22 exclusief voor de Xbox One zullen uitkomen. Een van de nieuwe titels is Forza Motorsport 7, het nieuwste deel in de racereeks dat dit maal nieuwe weereffecten zal krijgen. Tijdens regenbuien zullen bijvoorbeeld plassen op het wegdek ontstaan, waar auto's last van kunnen hebben.

Forza Motorsport 7 verschijnt op 3 oktober 2017 voor de Xbox One en pc. Op de Xbox One X draait de game in 4K en met 60 frames per seconde.

Beeld uit video: Eerste beelden van racegame Forza Motorsport 71:41
Afspelen knop

Eerste beelden van racegame Forza Motorsport 7

Eerste beelden van racegame Forza Motorsport 7

Assassin's Creed

Op 27 oktober verschijnt het nieuwste deel van Assassin's Creed voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Assassin's Creed: Origins speelt zich af tijdens de begindagen van het broederschap van Assassins, in het oude Egypte.

In de game kruipt de speler in de huid van Bayek, de laatste Magi, die het land beschermt tegen kwade krachten. Tijdens de gameplaytrailer maakt Bayek gebruik van pijl en boog, zwaard en schild en werpmessen.

De game bevat meerdere rpg-elementen en in de trailer is te zien hoe Bayek zijn boog uitwisselt voor een andere. Ook is te zien hoe de moordenaar zijn adelaar gebruikt om de omgeving te observeren.

Originele Xbox

Tijdens zijn persconferentie maakte Microsoft verder bekend dat het mogelijk wordt om sommige originele Xbox-games te spelen op Xbox One-consoles. Er is al een assortiment van 385 Xbox 360-games beschikbaar voor de nieuwste Microsoft-console, maar spellen voor de originele Xbox waren vooralsnog niet speelbaar.

De eerste Xbox-games komen later dit jaar naar de Xbox One.


Lees meer over:

Microsoft

Aanbevolen artikelen