Spelontwikkelaar CD Projekt Red is gehackt. De verantwoordelijke dreigt een aantal interne documenten, waaronder "documenten gelinkt aan vroege ontwerpen van het spel Cyberpunk 2077", openbaar te maken als de ontwikkelaar weigert te betalen.

Dat maakte CD Projekt Red donderdag bekend op Twitter. Het is niet bekend wie er achter de hack zit. De ontwikkelaar is bekend van de franchise The Witcher. Cyberpunk 2077 moet nog verschijnen.

CD Projekt Red zegt niet van plan te zijn het geldbedrag te betalen. Hoe hoog het geëiste bedrag is, heeft de ontwikkelaar niet naar buiten gebracht. Ook zegt het bedrijf dat de documenten oud en niet langer representatief zijn voor de huidige visie van het spel.

"Als je uitkijkt naar het spelen van Cyberpunk 2077, is het het beste om alle informatie die niet direct van ons komt te vermijden", aldus de ontwikkelaar in een verklaring. "Als de tijd rijp is, hoor je van ons meer over Cyberpunk 2077."

Disney

Disney en streamingservice Netflix troffen een soortgelijke actie. In mei beweerde een hacker de toen nog te verschijnen film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales in handen te hebben. Disney zelf ontkent dit, maar zegt wel gehackt te zijn.

In het geval van Netflix werd gedreigd het nieuwe seizoen van de serie Orange is The New Black online te plaatsen. Toen Netflix weigerde te betalen, werden er inderdaad afleveringen van de serie op het internet geplaatst.