Het chatplatform Discord, met name populair onder gamers, heeft begin dit jaar bijna vijftig miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

Dat stelt Techcrunch op basis van anonieme bronnen. 

Bij de investeringsronde zou het bedrijf gewaardeerd zijn op 725 miljoen dollar, na eerdere investeringen van in totaal 29 miljoen dollar. Een deel van het opgehaalde geld zou reeds gebruikt zijn voor het afkopen van aandelen in bezit van medewerkers van het eerste uur.  

Discord is qua functionaliteit vergelijkbaar met het op de zakelijke markt gerichte Slack. De app laat gebruikers met elkaar chatten in verschillende kanalen. Ook kunnen zij internetbellen.

Discord is onder meer populair geworden via YouTube- en Twitch-persoonlijkheden, die de app gebruiken om in contact te blijven met fans. De app telt inmiddels ruim 45 miljoen geregistreerde gebruikers. 

Discord heeft apps voor iOS, Android, Windows en Mac. Het gebruik van de app is gratis en blijft gratis volgens Discord, dat gebruikers wel de mogelijkheid biedt om een maandelijks abonnement af te sluiten. Dat geeft toegang tot onder meer gif-afbeeldingen als gebruikersicoon.