FIFA 18 verschijnt op 29 september voor de PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Switch en pc.

Dat heeft uitgever EA Sports bekendgemaakt. Het spel heeft Real Madrid-speler Cristiano Ronaldo op de cover.

Er komen twee speciale edities van het spel uit, de Ronaldo Edition en Icon Edition. Beide versies geven kopers drie dagen eerder toegang tot FIFA 18. Leden van EA Access op Xbox One of Origin op pc kunnen het spel vanaf 21 september al tien uur lang uitproberen.

Ook worden bij de speciale edities verschillende extra's meegeleverd voor de populaire Ultimate Team-modus van de voetbalgame, waarin spelers via pakjes kaarten een zo goed mogelijk team aan spelers bijeen proberen te krijgen.

FIFA 18

In de nieuwe editie van FIFA zijn de zogeheten Ultimate Team Legends niet langer exclusief voor de Xbox-versies van het spel. Deze bekende spelers van vroeger heten voortaan Icons en zijn beschikbaar op de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Over de veranderingen aan de gameplay van FIFA 18 is nog niets bekendgemaakt. Details daarover volgen op 10 juni, tijdens een persconferentie die EA organiseert in aanloop naar gamebeurs E3.

Switch-versie

FIFA 18 voor de Nintendo Switch krijgt niet alle functionaliteiten die in de versie voor pc, Xbox One en PlayStation 4 zitten. Onder meer de The Journey-modus, waarin spelers het verhaal van een aanstormend talent volgen, ontbreekt in de versie voor Nintendo's nieuwe spelcomputer.

Ook biedt de Switch-versie, net als FIFA 18 voor Xbox 360 en PlayStation 3, mindere graphics.