Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nintendo Switch

'Nintendo strijdt met Apple om onderdelen voor Switch'

Nintendo zou moeite hebben om aan voldoende onderdelen te komen om de productie van de Switch te verhogen, door concurrentie met onder meer Apple.
Door NU.nl

Hoewel Nintendo en Apple verschillende producten maken, kopen ze hun geheugen beiden bij Toshiba. Omdat Apple zo groot inkoopt, blijft er voor Nintendo mogelijk te weinig geheugen over voor een verhoging van de productie van de Switch, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Maandag zeiden andere anonieme bronnen dat Nintendo de productie van de Switch dankzij de grote populariteit zou willen opschroeven. Die productie zou moeten stijgen tot 16 miljoen dit jaar, waar Nintendo onlangs nog op 10 miljoen exemplaren wees.

20 miljoen stuks

De bronnen van The Wall Street Journal zeggen dat Nintendo dit jaar zelfs 20 miljoen Switches wil laten maken en verkopen, maar dan moeten daar wel voldoende onderdelen voor zijn.

Naast geheugen van Toshiba heeft Nintendo ook moeite om genoeg lcd-schermen en trilmotoren voor de controllers in te slaan. Ondanks het feit dat Nintendo zijn bestaande productie verhoogt, zijn de bestellingen kleiner dan die van grote smartphonemakers zoals Apple, die daarom voorrang krijgen.

De Nintendo Switch is de populairste Nintendo-spelcomputer in jaren, en de snelstverkopende spelcomputer van het Japanse bedrijf. Volgens de bronnen wil Nintendo de productie van de Switch significant verhogen, omdat het bedrijf vreest voor boze klanten in het najaar. Dan wil Nintendo zijn nieuwe game Super Mario Odyssey uitbrengen, waarvoor nieuwe klanten de console vermoedelijk in huis gaan halen. 

Beeld uit video: Zo ziet de nieuwe openwereldgame Super Mario Odyssey eruit2:42
Afspelen knop

Zo ziet de nieuwe openwereldgame Super Mario Odyssey eruit

Zo ziet de nieuwe openwereldgame Super Mario Odyssey eruit


Lees meer over:

Nintendo Switch

Aanbevolen artikelen