Destiny 2 komt met nieuwe vaardigheden en Guided Games

In het vervolg van het spel Destiny krijgen spelers geheel nieuwe vaardigheden.

Dat maakte ontwikkelaar Bungie donderdag bekend tijdens een presentatie van het spel. Destiny 2 is de opvolger van Destiny, een first-person shooter waarin gebruikers de mensheid moeten redden van de ondergang.

In Destiny 2 is de laatste veilige stad op aarde in puin gelegd en bezet door een nieuwe machtige vijand en zijn leger, de Red Legion. Spelers creëren een eigen karakter, genaamd een Guardian. Iedereen begint weer van voor af aan, aangezien de voortgang en de karakters uit het eerste spel niet mee worden genomen. Iedere speler moet nieuwe vaardigheden en wapens leren beheersen, om uiteindelijk samen krachten te bundelen en de stad te heroveren.

In het spel zitten dan ook allerlei nieuwe vaardigheden en wapens die spelers kunnen ontdekken. Zo is er de Dawnblade, een zwaard dat vuurprojectielen afvuurt. De Arcstrider laat spelers een staf oproepen waarmee ze zich door vijanden heen kunnen slaan. Als laatste is er de Sentinel: een schild dat aanvallen blokkeert, maar ook naar vijanden te gooien is in een stijl die doet denken aan Marvels Captain America.

Spelers ontdekken in het spel bovendien niet alleen de aarde, maar gaan ook naar Titan, Nessus en Io.

Guided Games

Bungie kondigde verder aan dat Trials, Nightfalls en raids beschikbaar worden voor alle spelers via Guided Games. Daarmee kunnen clans en individuele spelers uitdagingen uitvoeren. Individuele spelers kunnen een clan kiezen om een uitdaging mee te doen, clans kunnen hun groep verder aanvullen om de missie te voltooien.

Ook is er een nieuwe PvP-modus genaamd Countdown geïntroduceerd. Daarin moet een team zich verdedigen, terwijl het andere team aanvalt. De uitdaging wordt gespeeld op een geheel nieuwe map genaamd Inverted Spire. De standaard modus, genaamd Crucible, wordt nu in teams van vier gespeeld.

Destiny 2 is vanaf september beschikbaar voor de PlayStation 4, de Xbox One en PC vanaf 69,99 euro. De pc-versie wordt exclusief via Blizzards Battle.net beschikbaar. Sociale functionaliteiten, zoals chats en het streamen naar Facebook, verlopen dan ook via dit platform, zegt Blizzard. Eerder waren alleen games van Blizzard zelf onderdeel van Battle.net.

Lees meer over:
Tip de redactie