Boekenreeks The Witcher krijgt serie op Netflix

De boekenreeks The Witcher, dat ook als inspiratiebron geldt voor de populaire gelijknamige spelreeks, krijgt een serie op Netflix.

Dat maakte het Poolse productiebedrijf Platige Image woensdag bekend.

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie precies op de streamingdienst verschijnt. Wel is bekendgemaakt dat de schrijver van de The Witcher-boeken, Andrzej Sapkowski, betrokken zal zijn bij de productie.

Daarnaast zijn Sean Daniel en Jason Brown, bekend van de tv-serie The Expanse, aangetrokken als uitvoerende producenten. 

Boeken
De tv-serie van The Witcher vertelt over "een onconventionele familie die samenkomt om voor de waarheid te vechten in een gevaarlijke wereld", aldus het persbericht. Hoewel niet expliciet wordt vermeldt dat de serie net als de boeken en spellen draait om hoofdpersoon Geralt of Rivia, benadrukt schrijver Sapkowski dat Netflix trouw blijft aan het bronmateriaal.

Het verhaal van The Witcher draait om de rol van Geralt of Rivia als monsterdoder met bovennatuurlijke krachten. De meest recente game gebaseerd op de boekenreeks, The Witcher 3: Wild Hunt, verscheen in 2015 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De spellenreeks verkocht tot op heden in totaal ruim 25 miljoen exemplaren.

Lees meer over:
Tip de redactie