Voorwaardelijke celstraf voor Rus die Pokémon Go in kerk speelde

Een Russische blogger die Pokémon Go in een kerk speelde is veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van drieënhalf jaar in een werkkamp.

Dat meldt de Russische nieuwssite Meduza donderdag.

De 22-jarige Ruslan Sokolovsky werd in 2016 aangeklaagd door het Russische Openbaar Ministerie. Sokolovsky had een video online gezet waarin hij Pokémon Go speelt in een Russisch orthodoxe kerk in Jekaterinenburg, en een personage uit het spel vergelijkt met Jezus Christus.

"Sokolovsky wordt niet veroordeeld voor het spelen in de kerk", zegt rechter Ekaterina Shoponyak in haar oordeel. De blogger krijgt zijn voorwaardelijke straf opgelegd voor het aanzetten tot religieuze haat en het kwetsen van gelovigen.

Die wet werd eerder gebruikt om leden van de band Pussy Riot te vervolgen, nadat zij in een kathedraal hadden geprotesteerd tegen president Vladimir Poetin.

Sokolovsky heeft zijn schuld niet bekend. In een eerdere zitting reageerde de blogger geschrokken op de gang van zaken. "Ik heb in de gevangenis gezeten, drie maanden lang, en het is de poort naar de hel. Ik zie mezelf niet als extremist. Misschien ben ik een idioot, maar geen extremist", zei Sokolovsky toen.

Lees meer over:
Tip de redactie