Google heeft succesvolle VR-gameontwikkelaar Owlchemy Labs overgenomen. De studio blijft games voor meerdere platformen maken.

Owlchemy is bekend van virtual reality-games als Job Simulator en Rick and Morty: Virtual Rick-ality. Die games zijn ontwikkeld voor respectievelijk Windows en PlayStation 4, en HTC Vive en Oculus Rift.

Ook na de overname door Google blijft de studio games voor die platformen ontwikkelen. “Owlchemy blijft VR-content maken voor platformen als HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR”, meldt Owlchemy in zijn overnamebericht.

Owlchemy staat bekend om VR-games die echte handen realistisch nabootsen in de virtuele wereld. Google’s VR-project Daydream werkt juist met een relatief beperkte afstandsbediening. “We hebben een grote visie voor virtual en augmented reality”, zegt Google VR- en AR-hoofd Relja Markovic daarover tegen The Verge. “Daydream is een geweldig product, maar er komen nog veel dingen na.”

Google-ontwikkelaarsconferentie I/O start op 17 mei. Hoewel van Owlchemy nog geen nieuwe aankondigingen worden verwacht, laat Google daar waarschijnlijk wel zijn nieuwste stappen op het gebied van virtual reality zien.