Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Activision

Games van Activision-Blizzard hebben 431 miljoen actieve spelers

De spellen van uitgever Activision-Blizzard hebben samen 431 miljoen maandelijks actieve spelers.
Door NU.nl

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers (pdf) van het bedrijf.

Het grootste aantal spelers is afkomstig van het onlangs door Activision overgenomen King, de maker van onder andere de mobiele game Candy Crush Saga. De spellen van deze mobiele tak worden maandelijks door 342 miljoen mensen gespeeld.

Spellen van Activision zelf hebben maandelijks 48 miljoen spelers. Specifieke cijfers voor games zijn niet gedeeld, maar volgens de uitgever viel de verkoop van Call of Duty: Infinite Warfare tegen. 

Dochterbedrijf Blizzard zag het aantal actieve spelers met 58 procent stijgen, naar 41 miljoen. Dat is volgens Activision deels te danken aan het schietspel Overwatch, waarvan het spelersaantal nog steeds groeit. Sinds de game in mei 2016 verscheen heeft Overwatch al 1 miljard dollar opgebracht, en is daarmee de snelstgroeiende Blizzard-franchise.

De World of Warcraft-uitbreiding Legion zou het beter doen dan het vorige uitbreidingspakket. Daarnaast spelen mensen gemiddeld langer World of Warcraft dan in het eerste kwartaal van 2016.

Stijging

In het afgelopen kwartaal heeft Activision Blizzard een omzet geboekt van 1,7 miljard dollar (1,5 miljard euro), een stijging van 19 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. 

Van alle omzet binnen Activision Blizzard was 1,39 miljard dollar afkomstig van digitale winkels. Een stijging van 50 procent vergeleken met een jaar eerder. Daarmee lijken fysieke gamewinkels steeds minder belangrijk voor het bedrijf.

Ook de winst is bij Activision Blizzard in het afgelopen kwartaal gestegen, naar 426 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 363 miljoen dollar.


Lees meer over:

Activision Blizzard

Aanbevolen artikelen