Het Formule 1-team van McLaren is op zoek naar een virtuele racer. De gelukkige mag een jaar lang F1-bolides testen op de simulator.

Om de nieuwe testcoureur te vinden is McLaren een wedstrijd begonnen, de World's Fastest Gamer. De winnaar krijgt een jaarcontract en mag zich de officiële simulatorcoureur noemen. Die overlegt met de monteurs van de renstal, op het hoofdkantoor en op circuits over de hele wereld, om de auto's te ontwikkelen en te verbeteren. "De winnaar wordt echt een belangrijk deel van ons team. Dit is echt: we hebben absoluut ondersteuning op onze computerplatformen nodig", aldus McLaren-directeur Zak Brown.

McLaren heeft een YouTube-kanaal opgezet waar de competitie te volgen is. In de herfst is er een finale, waarbij tien coureurs kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze zullen in meerdere games en op meerdere platforms tegen elkaar racen.

Nyck de Vries

McLaren is naar eigen zeggen het eerste F1-team dat ook meedoet in eSports. McLaren heeft al drie echte testcoureurs. Een van hen is het 22-jarige talent Nyck de Vries uit Sneek. De Fries rijdt in de Formule 2.

McLaren kwakkelt de laatste jaren. Het team heeft dit jaar nog geen enkel WK-punt behaald en in maart 2014 stond voor het laatst een McLaren-coureur op het podium.