Een uitbreiding voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild, de nieuwste Zelda-game voor Nintendo Switch en Wii U, voegt onder meer een hogere moeilijkheidsgraad toe.

Dat heeft Nintendo dinsdag bekendgemaakt. De Expansion Pass zal in de VS 20 dollar (18 euro) kosten en bevat in totaal twee uitbreidingen.

In de eerste van die twee zit behalve de moeilijke modus ook de Trial of the Sword, een nieuwe uitdaging waarin Link golven van vijanden moet verslaan in een complex van 45 kamers. Daarbij begint de avonturier zonder uitrusting en wapens.

Ook wordt het op de kaart mogelijk om te zien waar de speler in de afgelopen 200 uur speeltijd is geweest. Zo wordt makkelijker te zien welke delen van de kaart de gebruiker nog niet heeft verkend.

Voorwerpen

Link kan in de uitbreiding ook verschillende nieuwe voorwerpen vinden. Zo wordt een Travel Medallion toegevoegd, die het mogelijk maakt om een plek op de kaart vast te leggen waar altijd snel naartoe kan worden genavigeerd. Het Korok Mask zal het makkelijker maken om de 900 verborgen bladermannetjes in de spelwereld te vinden.

De eerste uitbreiding in de Expansion Pass verschijnt in de zomer. Wanneer de tweede uitbreiding verschijnt, en wat die zal bevatten, is nog onduidelijk.

Trailer: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Trailer: The Legend of Zelda: Breath of the Wild