Nintendo brengt binnenkort de 2DS XL uit. De grotere versie van de 2DS gaat in de Verenigde Staten 150 dollar (138 euro) kosten.

Het apparaat verschijnt op 28 juli, ook in Europa. Het is niet bekend wat de prijs van de 2DS XL hier zal bedragen. 

Eerder bracht Nintendo al de 3DS XL uit. De nieuwe 2DS XL lijkt daar erg op, maar zonder 3D-functionaliteit in de schermen.

Net als de 3DS XL heeft de nieuwe 2DS de 'C-stick', een analoge stick aan de rechterszijde van de handheld. Ook zijn er ZL- en ZR-schouderknoppen aan de achterzijde aangebracht.

De 2DS XL moet ook meer processorkracht bieden dan zijn kleinere broertje, waardoor zwaardere games beter draaien. Verder is er een nfc-chip aanwezig om Amiibo's te kunnen gebruiken.

Dit is de nieuwe 2DS XL van Nintendo
Dit is de nieuwe 2DS XL van Nintendo

Switch

De verschijning van de 2DS XL lijkt erop te wijzen dat Nintendo zijn 3DS- en 2DS-lijn wil blijven ondersteunen na de recente verschijning van de Switch. Die hybride console kan ook als handheld worden gebruikt en vormt dus een mogelijke bedreiging voor de oudere draagbare consoles van Nintendo.

Nintendo verwacht dat zijn Switch een stuk beter zal verkopen dan de eerdere Wii U, zo bleek donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers van het Japanse bedrijf. Voor april 2018 denkt Nintendo al 13 miljoen exemplaren te kunnen verkopen.