Masahiro Sakurai, de man achter het Game Boy-spel Kirby’s Dream Land, heeft de game geprogrammeerd zonder een toetsenbord.

In plaats daarvan werd het spel gemaakt met behulp van een trackball en een Famicon Twin. Dat blijkt uit een interview met de bekende gameprogrammeur (vertaling).

De Twin is een versie van de Famicon (zoals de NES wordt genoemd in Japan), die werd geproduceerd door fabrikant Sharp. Het systeem combineerde de mogelijkheden van de Famicon en de Famicom Disk System. Dat is randapparatuur voor de NES waar gamers spellen op een diskette mee konden spelen.

Lunchtrommel

Sakurai omschrijft het ontwikkelproces als ‘een lunchtrommel gebruiken om lunch mee te maken’. Bepaalde waardes voor de code konden niet worden ingevoerd met een toetsenbord, maar werden dus aangepast met een trackball en een digitaal toetsenbord.

Destijds was de game-ontwikkelaar, die later ook de Super Smash Bros.-reeks van de grond heeft gekregen, twintig jaar oud en dacht hij dat dit nou eenmaal de manier van werken was. Het was hem gelukt een goed functionerend prototype te maken op deze manier.

Datamanagement

Sakurai claimt zelfs dat hij tijdens het ontwikkelen een verbeterde manier van datamanagement heeft ontdekt, waardoor het spel behoorlijk soepele animaties kon weergeven voor een Game Boy-spel.

Verder heeft de gevierde game-ontwikkelaar, werkzaam bij ontwikkelaar HAL Laboratories, ook nog een prototype van de game Kirby Super Star van de SNES op de NES geprogrammeerd.