Nintendo heeft sinds 3 maart 2,74 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. Het bedrijf verwacht binnen nu en 31 maart 2018 er nog eens tien miljoen te verkopen.

De fabrikant van spelcomputers heeft in maart extra Switch-consoles geproduceerd, maar het hybride apparaat is vaak nog uitverkocht. Of de Switch daardoor boven verwachting presteert, heeft Nintendo niet laten weten. Wel laat het bedrijf weten dat de console “goed van start gegaan is” (.pdf).

Dat Nintendo verwacht voor 31 maart nog eens tien miljoen exemplaren te verkopen, laat in elk geval zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in het apparaat. De Wii U, de voorganger van de Switch, heeft ruim vier jaar gedaan over eenzelfde aantal. Tussen maart 2016 en april 2017 heeft Nintendo overigens 760 duizend Wii U’s verkocht.

Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'
144
Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'

Wii U versus Switch

Nintendo heeft over heel het boekjaar een omzet behaald van 489 miljard yen (ruim vier miljard euro). De winst bedroeg 29,3 miljard yen (241 miljoen euro). De omzet is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met drie procent gedaald, de winst daalde met elf procent.

Die daling heeft te maken met de tegenvallende verkopen van de Wii U. In 2017 verwacht Nintendo het in elk geval beter te doen met een verwachte omzet van 750 miljard yen (6,16 miljard euro) en winst van zestig miljard yen (495 miljoen euro).