Het nieuwe deel in de Call of Duty-reeks keert zoals verwacht terug naar de Tweede Wereldoorlog als setting.

Dat blijkt uit een vrijdagavond gelanceerde website voor het schietspel, die aftelt naar een onthulling op 26 april.

Op de pagina is de vermoedelijke naam van de game te zien, Call of Duty WWII. Eerder lekte er al promotiemateriaal voor het spel uit, waaronder het hoesje van een speciale uitvoering van de game waarop de invasie van de geallieerden op het strand van Normandië staat afgebeeld.

Het aankomende deel in de reeks, dat vermoedelijk in november verschijnt, wordt ontwikkeld door Sledgehammer Games, dat samen met studio's Treyarch en Infinity Ward verantwoordelijk is voor de serie. De drie bedrijven maken afwisselend een nieuw deel, zodat iedere studio steeds drie jaar heeft om zijn volgende game te voltooien.

Verdere details over het spel ontbreken vooralsnog. Uitgever Activision liet eerder wel weten dat de spelreeks terugkeert naar zijn oorsprong, zowel qua setting als gameplay.

De eerste paar delen in de Call of Duty-serie kenden al de Tweede Wereldoorlog als setting, maar daar kwam in 2007 verandering in met Call of Duty: Modern Warfare. Het vorig jaar uitgebrachte Call of Duty: Infinite Warfare kenmerkte zich nog door een futuristische setting in de ruimte. De verkoopcijfers daarvan vielen echter tegen.